Wekelijkse Cryptocurrency Recap: Ethereum overtreft Bitcoin in termen van ROI

Bitcoin genoot de afgelopen zeven dagen van een bullish prijsactie, waardoor de investeerders wekelijks een rendement van 2,52% behaalden.

Bitcoin begunstigt de stieren terwijl het gericht is op de hogere high hightech-prijzen.

Zijn prijs opende de week, 6 juli, bij een dieptepunt van $9.072, maar de stieren stapten snel het toestaan van BTC om te stijgen. Het vlaggenschip cryptocurrency ging namelijk een uptrend in die het zag schommelen met 4.39% om een hoogte van $9.470 twee dagen later, op 8 Juli te raken.

Ondanks de stijgende vraag, was het $9.470 weerstandsniveau in staat om Bitcoin af te wijzen van verdere vooruitgang. Een dergelijke afwijzing leidde tot een correctie van bijna twee dagen, waarbij BTC met 3,68% daalde. Tegen 10 juli om 4:00 UTC, handelde de pionierscryptocurrency op een dieptepunt van $9.121,50.

Dit gebied van ondersteuning werd ondersteund door een aanzienlijk aantal kooporders die Bitcoin Method hielpen om snel te herstellen. Vlak voor het sluiten van de 10e juli kandelaar had BTC $96 van alle geleden verliezen teruggewonnen en kon de dag afsluiten op $9.288,39.

Op dat moment ging Bitcoin echter een consolidatiefase in die zich het hele weekend uitstrekte. De prijs was meestal binnen een $100 handelsrange tussen de $9.200 steun en het $9.300 weerstandsniveau. De lage niveaus van de volatiliteit heersten en BTC sloot de week af op $9.300,70.

Ethereum genereert een wekelijks rendement van bijna 7%.

Vorige week heeft de slimme contractengigant de glansloze prijsactie van begin juli weten te overwinnen. Ethereum kon namelijk wekelijks een rendement van 6,68% bieden.

De hoge niveaus van speculatie met betrekking tot de aanstaande netwerkverbetering, die ETH 2.0 wordt genoemd, schijnt om investeerders te hebben die zwaar in afwachting van de langverwachte staking beloningen accumuleren. Dit gedrag wordt weerspiegeld op de prijs van Ether, die Maandag, 6 Juli, bij $227.61 opende en snel tot een hoogte van $249 tegen 8 Juli toenam.

De plotselinge opleving van 9.40% nam vele marktdeelnemers door verrassing terwijl anderen het als een kans zagen om sommige van hun longposities te verlaten. De stijgende verkoopdruk duwde Ethereum neer door 5.33% tot een dieptepunt van $235.73 op 10 Juli. Aangezien de dag beëindigde begon deze cryptocurrency te herstellen en sloot bij $241.38.

De volgende dag, 11 Juli, was duidelijke stagnatie. De ether werd meestal verhandeld tussen $238 en $241.37 zonder enige duidelijke tekenen te geven van waar het naartoe ging. Nochtans, sloeg de vluchtigheid terug op 12 Juli en de Ether nam tot $244.35 toe om dan tot $236 binnen één uur te dalen.

De Sidelined investeerders schijnen om uit de lage prijsniveaus voordeel gehaald te hebben om in de markt terug te keren. De stijgende vraag zag Ether met 2.89% toenemen en sluit de week bij $242.82.

De Crypto-markt is klaar om door te breken…

Gezien de hoge niveaus van correlatie in de cryptocurrency markt, is het redelijk om aan te nemen dat een „stijgend tij alle boten optilt“. Terwijl sommige cryptocurrency’s onder de dop schommelen, hebben Bitcoin en Ethereum niet genoten van een dergelijke prijsactie. Maar er is misschien een uitbraak aan de gang.

Vanuit een langetermijnperspectief staan de meest kritische steun- en weerstandsniveaus voor Bitcoin op respectievelijk $8.900 en $10.000. Ondertussen moet Ethereum onder $220 of boven $250 sluiten om een duidelijk stappenplan te kunnen opstellen voor de richting van de trend. Als een van deze hindernissen eenmaal is genomen, krijgen beleggers de kans om een duidelijke short of long positie in te nemen.